Die Schnellboot-Seite

----- S-Både--   -Tender -     Forskelligt ----- Gæstebog

  S-Både i Krigsmarinen - Sidste Mønstring

 

Kontakt

Links S-Båd-Sider 

Links Venner 

Home

Ansvarudlukkelse

Impressum

Databeskyttelse

Litteratur

 

 

 

Den sidste højtidelige flagparade af Krigsmarinens S-Både

Den 08.05.1945 trodte besætningerne af S- bådene fra 10. SFltl (4 både), 3. S-Skole-Fltl (20 både) lige som bådene "S 196" (8. SFltl) og "S 227 (9. SFltl) og besætningerne af forsyningsskibene "Hermann von Wismann", "Tanga", "Carl Peters" og "Buea", som var forsamlet i Geltinger Bucht, en sidste gang an for en mønstring ved F.d.S., Kommodore Rudolf Petersen. Det nedenstående billede viser opstilningen til flagparaden. 

Sidste Flagparade den 8. maj 1945 -Billede: Arkiv 7. SGschw

Det nedenstående billede viser i forgrunden F.d.S. mens hans tale på "Carl Peters".

Mønstring i Geltinger Bucht den 8. maj 1945 - Billede: H.F. Nitsche - Kirchspielarchiv Steinberg

En anden højtidelig flagparade fandt sted for bådene af de for deres indsats til redningen af tusinde soldater fra den indsluttede Kurland såkaldte "Kurlandflotiller" som var kommet til Geltinger Bucht om aftenen den 09.05.1945. Stavschefen, FKpt. Herbert-Max Schultz, gav ordre for den sidste højtidelige flagparade af bådene kommet tilbage fra Kurland (1. SFltl, 5. SFltl og 2.S-Schul-Fltl) og forsyningsskibet "Tsingtau" den 10.05.1945 .

Ordre - Arkiv Gerd Gerber

Den 11.05.1945 trodte besætningerne af Kurland-Flotillerne som lå i Geltinger Bucht en sidste gang an i bedste uniform blå for den sidste højtidelige flagparade. F.d.S., Kommodore Petersen, holdt en tale, derefter blev flagene stryget, kommandovimplerne blev vejende. S-Båd-Styrken var taget ud af tjeneste.

1985 blev en minde-tavle for de faldene af S-Båd-Styrken bragt an i Marine-Ehrenmahl Laboe af Kameratskabet af S-Bådene og Forsyningsskibene og givet i varetægt af Deutscher Marinebund. Den blev højtideligt afsløret den 1. juni 1985. Kommandøren af Schnellbootflottille, Kapt. z.S. Schuur, holdt festtalen. Forhenværende og aktive S-Bådmænd lagde krantse ned på Volkstrauertag 1985 foran denne tavle.

Mindetavle i Marine-Ehrenmahl Laboe - Billede: fra Behrens: Geschichte der 1. SFltl