Die Schnellboot-Seite

----- S-Både--   -Tender -     Forskelligt ----- Gæstebog

  S-Både i Krigsmarinen - Forlis "S 34"

 

Kontakt

Links S-Båd-Sider 

Links Venner 

Home

Ansvarudlukkelse

Impressum

Databeskyttelse

Litteratur

 

 

 

 

S-Både i Krigsmarinen 1935 - 1945

Forlis "S 34"

Både af type "S 30" i Augusta 1942 - Billede: Arkiv 7. SGschw

Den 3. SFltl camoufleret i Porto Empedocle - Billede: Arkiv H. Haag

Camouflerede både af type "S 30" - Billede: Fra Kemnade - Die Afrikaflottille

Lastning af en S-Båd med miner - Billede Arkiv Künzel

Med havnen Porto Empedocle spå südvestkysten af Sicilien som base blev den 3. SFltl 1942 beskæftiget i torpedo-indsatse imod convois for forsyningen af Malta raporteret af luft-oplysningen eller ved at lægge minespærrer foran La Valetta/Malta. 

Om natten 16./17.05.1942 udlagde "S 59", "S 34", "S 58" og "S 35" af 3. SFltl en mine-spærre tæt under kysten af Malta. Under minelægningen kom de under belysning af projektørerne på Madalena Pt. og blev taget under fyr af kystartilleriet med det samme. Nedslagende lå godt og "S 34" (Oblt.z.S. Schulz) fik en fuldtræffer midtskibs i højden af maskinrummene. Skaden var so svær at båden ikke kunne holdes. Under ordre af flotillekommandøren producerede alle både tåge for at hindre nøjagtig måling ved kystartilleriet og drejede væk fra kysten imod nord. Mens "S 58" og "S 35" forsøgte at fradrage fyret af "S 34" under producering of tåge, lagde førerbåden, "S 59", tåge for den truffene båd og gik langeside om at tage over besætningen, blandt dem en svær såret og to let sårede. Alle hemmelige ting kunne blive bjærget og givet over til førerbåden. En teknisk underofficer og to maskin-menig var faldet.

De fastinbyggede sprængpatroner i for- og i agterskibet blev aktiveret under opsyn af chefen og førerbåden lagde af under fyr. På grund af det fortsatte fyr fra land kunne undergangen af den sprængte båd ikke blive observeret. Den næste dag blev det drivende vrag opdaget af Luftwaffe og sænket med en bombe.

Bagbord Torpedorør af "S 34" - Billede: Adolf Gutmüller

20mm-Flak af "S 34" - Billede: Adolf Gutmüller

 

Tilbage