Die Schnellboot-Seite

----- S-Både--   -Tender -     Forskelligt ----- Gæstebog

  S-Både i den Kongelig Danske Marine (Søvværnet)

 

Kontakt

Links S-Båd-Sider 

Links Venner 

Home

Ansvarudlukkelse

Impressum

Databeskyttelse

Litteratur

 

 

 

 

S-Både i den Kongelig Danske Marine 1947 - 2000 (Søværnet)

Dansk Torpedobåd-Forening

Den danske forening "Dansk Torpedobåd-Forening"  blev grundlagt den 16.09.2000, næsten 20 år efter den sidste båd af  WILLEMOES-klassen, P 547 "Sehested", udgik af flåden. 

Foreningen har stilt sig som opgave at forene alle personer som har sejlt på danske motortorpedobåde og deres understøtningsfartøjer. Formålet er vedligeholdelse af de to S-både, P 547 "Sehested" på Holmen, den forhenværende hovedbase af den danske flåde i København, og P 512 "Søbjørnen"  i Ålborg.

Foreningen finanserer sig ved medlemsbidragene. Den er drevet udlukkeligt ved ulønnet arbejde og et eventuelt overskud skal bruges udelukkende til driv og vedligeholdelse af bådene.

Medlemsbidraget er 350 dkr/år. 

"Willemoes" - Billede: Søværnet

Selv om at Peder-Skram-Fonden bekymrer sig endnu indtil tidelig 2024 om vedligeholdesen af alle tre fartøjer på Holmen, fregatten "Peder Skran", torpedomissilbåden "Sehested" og U-båden "Sælen" det flydende Koldkrigsmuseum, mødes medlemmerne af  Dansk Torpedobåd-Forening to gange om året for en arbejdstjeneste og virker allerede som rundvisere af besøgere om bord.

Dansk Torpdeobåd-Forening