Die Schnellboot-Seite

----- S-Både--   -Tender -     Forskellig ----- Gæstebog

  S-Både i Kriegsmarinen

 

Kontakt

Links S-Båd-Sider 

Links Venner 

Home

Ansvarudlukkelse

Impressum

Databeskyttelse

Litteratur

 

 

   

 

S-Både i Krigsmarinen 1935 - 1945

Forlis "S 103"

Den 04.05.1945 fik Oblt.z.S. Hans-Wulf Heckel i Svendborg/Fynen ordren a sejle med sin båd til Flensburger Förde og udkundskabe om Briterne allerede havde besat Flensburg.

HAn løb ud og sejlte gennem Svendborg Sund mod vest. I Lille Bælt han blev angrebet imod klokken 16.00 ved Typhoon-bombere af RAF Squadron 193 med raketbomber og måtte tage to træffere. Båden synkede i position 54o 16'N 010o 07'E. 18 mænd af besætningen faldt. Kommandnaten og 11 mænd, deraf seks sårede, blev taget op af en dansk fiskerbåd og bragt til Mommark.

 Vraget af båden ligger den dag idag på undergangspositionen og blev opdaget af den danske erhvervsdykker Åge Jensen ("Dynamit-Åge") fra Granå og der blev allerede bjærget en del af udrustningen inden de danske myndigheder talte ud et dykkeforbud for vraget på grund af de endnu tilstedeværende torpedoer og ammunitionen for skytsene.

Hobby-historikeren og samleren Flemming Hansen fra Fredericia opbewarer en stålhjelm, en signalflag, en suppeterrine, en tallerken, en oliekanne og an maskintelegraph fra "S 103" i sin samling. 

Stålhjelm fra "S 103" - Billede: Janka Leimgruber Signalflag fra "S 103" - Billede: Janka Leimgruber
Terrine fra "S 103" - Billede: Janka Leimgruber Tallerken fra "S 103" - Billede: Janka Leimgruber
Undersiden af tallerkenen - Billede: Janka Leimgruber Olielkanne fra "S 103" - Billede: Janka Leimgruber
Maskintelegraph fra "S 103" - Billede: Janka Leimgruber

 

Ved Dynamit-Åge står på en provisorisk søjle torpedo-mål-regneren af "S 103", den tilsvarende  optik (RZA 5) blev solgt for nogen år siden.

Torpedo-Mål-Regneren fra "S 103" - Billeder: Frands Frandsen

 

 

 

 

S-Båd-Tabe